Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
16 Ноември в 08:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Александър Симов :  БСП помогна за освобождаване на словото у нас
AКРОСС/ "Конституционният съд днес уважи жалбата на БСП и обяви определени разпоредби от Закона за личните данти за противоконституционни, които отвързват примката около врата на много журналисти. Днес е добър ден за свободата на словото. Тези 10 критерия, която бяха обявени за противоконституционни бяха кошмарни и създаваха предпоставки за цензура. Радостен съм, че БСП помогна за освобождаване на словото у нас."Това заяви секретарят на ПГ на "БСП за България"Александър Симов пред НТВ.
Той категорично не се съгласи с крайните оценки към ръководството на партията, появили се през последните дни : "Тези критики са продукт на кабинетно мислене. Много е лесно да си стоиш в топлия офис и да пишеш дълбокомислени анализи, а съвсем друго е на терен да участваш в избори, които се прочуха с купуването на гласове и натиска от страна на властта. Въпреки всичко- ние се преборихме и подобрихме нашите резултати". Той припомни, че през 2015г. БСП не спечели нито един областен град, а сега левицата направи пробив в 4 областни центъра. "Ако това отречеш като успех, трябва да видиш дали се намираш в тази реалност", заяви Симов. Социалистът обясни, че през май ще има избор за председател на БСП по изцяло нов начин и цялата партия ще може да избере своя лидер.
Александър Симов обясни, че искането за честни избори е позиция на БСП от много време насам
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 09:27 - Планираните прекъсвания на тока от ЧЕЗ Разпределение 05 Декември в 19:27 - Румен Петков в Плевен: Бойко Борисов е виновен България да стане газовозависима държава 05 Декември в 17:54 - Рекорден скок на цените на храните 05 Декември в 16:54 - КЗП: „Близо 60% от европейските потребители свидетелстват за положителен опит след подаване на жалба“ 05 Декември в 16:27 - Надя Клисурска: 1/5 от данък общ доход и 1/10 от ДДС да остава в общините 05 Декември в 15:27 - Кристиан Вигенин : Призоваваме управляващите да нормализират отношенията ни с Русия 05 Декември в 14:54 - Корнелия Нинова: Лъжа е, че е имало договорка за субсидията 05 Декември в 14:27 - Най-малко 100 тона пилешко месо са заразени със салмонела на българския пазар 05 Декември в 13:27 - Българската икономика нараства стабилно с 3,7% през третото тримесечие 05 Декември в 13:27 - Тома Биков за изгонения дипломат: Действията на Русия са реципрочни