Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
17 Октомври в 16:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Анелия Клисарова иска ясен градоустройствен план за Варна
/КРОСС/ Експертният съвет по архитектура и градоустройство към кмета на Варна трябва да бъде възстановен, е позицията на кандидата на БСП за кмет на морския град проф. Анелия Клисарова.
Според нея основната му задача ще бъде осъвременяването на Общия устройствен план на града, както и разглеждането на всички важни проекти.
Ясно е, че нещата във Варна се правят отзад напред и "на парче". Градът се презастроява без визия и цялостен план, смята Клисарова. Според нея има цели новообособени квартали, където няма улици и номера, нито нормални комуникационни връзки и подземна инфраструктура.
Във Визията за Варна на БСП е заложено възобновяване правомощията на районните кметове.
В момента главният архитект на града отговаря за всяко нещо, включително за преместваемите обекти в пазарчетата по кварталите, а дирекцията в общината не може да спази сроковете, дадени по закон, посочва кандидатът за кмет.
От друга страна, районните кметства имат специализирани дирекции и, ако им бъдат върнати правомощията, ще могат да решават проблемите в срок и в услуга на гражданите, е позицията на проф. Клисарова.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия