Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 21:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Антон Кутев: В парламентарна република прекратяването на работата на парламента е крачка с 200 години назад
AКРОСС/ „Според Конституцията, дори по време на военно положение и извънредно положение, парламентът не прекратява работата си. Висшият орган на управлението в парламента република е парламентът. Това, което направиха днес всички останали, освен БСП, е, че оставиха правителството да изхарчи 4 милиарда. Не просто без обществени поръчки, но и без никакъв контрол от единствения орган, който може да ги контролира - парламентът". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България"Антон Кутев пред BG on AIR.
Кутев обърна внимание, че с извънредното положение Щабът е получил важна задача - да надвият и победят вируса. Оттам нататък, по думите му, този Щаб не отговоря колко хора ще останат безработни, колко хора ще загубят бизнеса си, колко хора ще имат ограничени права, а решенията на тези въпроси влизат в правомощията на парламента. „Проблемът е всеобхватен. В парламентарна република прекратяването на работата на парламента е крачка с 200 години назад", смята още Кутев.
„Не е време за политиканстване. Въпросът е кой ще защити онези граждани, които са на ръба на оцеляването си. Няма съмнение, че всички искаме да изведем хората от тази криза. Въпросът е какви са пътищата. Затова съществува съвременният парламентаризъм. В спора, като се чуе различното мнение, да се стигне до правилния път", коментира Кутев. Той обърна внимание, че депутатите в парламентарна република имат определена задача
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?