Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
11 Ноември 2014г. в 18:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Атанас Мерджанов: Цветановщината се завръща в МВР
AКРОСС/ „Отново ставаме свидетели на инициатива на ГЕРБ, свързана с промени в сектор „Сигурност". Виждаме подобна инициатива и от страна на г-н Атанасов, който се готви да обединява двете разузнавания. Къде е въпросният консенсус, за който представителите на ГЕРБ, като опозиция в XLII НС, настояваха", попита зам.-председателят на ПГ „БСП лява България"и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов.
БСП нееднократно е заемала позиция, че по въпросите, свързани със сектор „Сигурност", трябва да се търси политически консенсус. Такова действие трябва да бъде предшествано от дискусия със задължително участие на експертната общност и заседание на КСНС при президента, посочи Мерджанов, цитиран от партийния пресцентър.
„Очевидно е, че Цветанов и цветановщината се връщат в МВР. Как иначе можем да си обясним тези непременни промени за връщането ГДБОП от ДАНС в МВР, на Дирекция „Миграция"от ГД „Гранична полиция"в МВР и назначението на главния секретар на МВР. Това действие на Цветанов е раваншизъм от първа степен, нищо повече", категоричен е Мерджанов.
При щафетното предаване на министерското кресло от единия на другия министър, и двамата водещи и отговарящи за силовото ведомство, не знаят какво се е случило с тефтерчето на Златанов. Как така изчезна едно от сериозните веществени доказателства по знаково дело, интересуващо българското общество и Европа, попита Мерджанов
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия