Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Ноември 2014г. в 12:34 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Бойко Борисов е отново министър-председател на България
/КРОСС/Със 149 гласа "за", 85 "против"и без "въздържали се"Народното събрание избра Бойко Методиев Борисов за министър-председател.
Гласуваха 234 народни представители.
Преди гласуването Цветан Цветанов представи визитката на Бойко Борисов.
Вярвам, че с подкрепата, която ще получи правителството, ще може да се постигне институционална стабилност, каза Цветанов и благодари на Борисов за сформирането на кабинет.
Премиерът в новия кабинет представи пред депутатите и гостите в НС структурата и състава на Министерския съвет.
След един месец консултации се опитваме да ви представим едно проевропейско реформаторско  правителство за стабилна България, каза Борисов в началото на изказването си. Той посочи тежките проблеми и сектори и каза: "Съзнавайки тези трудности, ние от ГЕРБ и нашите партньори от РБ, както и политическите сили, които декларираха своята подкрепа - ПФ и АБВ, поемаме отговорността да работим за тяхното преодоляване.
Извън този мандат днес трябваше да обявим, че отиваме на избори. Така че да се съобразим всички с това, посочи Борисов.
Пред народните представители Борисов представи приоритетите на правителството и като каза, че работата започва обяви целите на новия кабинет.
Вярвам, че тези точки до една могат да влязат или са в програмите на всички партии, които са в този парламент, каза Борисов и посочи, че те са заложени и в програмната декларация на ГЕРБ, приета от още 4 политически сили.
  
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия