Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
23 Mай в 13:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Болници, затвори и кораби заявяват секции в ЦИК до края на работния ден
/КРОСС/ Централната избирателна комисия (ЦИК) напомня, че днес до 17.00 часа изтича срокът, в който ръководителите на лечебни заведения, на домове за стари хора, на затворите и капитаните на плавателни съдове под българско знаме следва да образуват избирателни секции в ръководените от тях институции. Това става при наличие на не по-малко от 10 избиратели.
Информацията за образуваните секции и изготвените избирателни списъци незабавно се изпраща на съответната Районна избирателна комисия.
От ЦИК уведомяват районните избирателни комисии и кметовете на общини, че незабавно на интернет страниците на комисиите и на общините и чрез средствата за масово осведомяване следва да се оповестят мерките, позволяващи на избирателите с увредено зрение и затруднения в придвижването да упражнят правото си на глас в съответната избирателна секция.
ЦИК съобщи още, че в деня на изборите на територията на цялата страна от 7.00 до 20.00 часа, а там където гласуването продължава и след това, но не по-късно от 21.00 часа, ще бъде преустановено видеонаблюдението в помещенията, където работят секционните комисии. ЦИК реши камерите да бъдат изключени, ще се закрият и техните обективи. Контрол по решението ще осъществяват районните избирателни комисии.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
26 Юни в 16:54 - Горанов: Преди края на годината можем да влезем в чакалнята на Еврозоната 26 Юни в 16:27 - Премиерът: Ниските данъци и добрата финансова среда привличат чуждестранните инвеститори 26 Юни в 15:54 - Калоян Паргов поиска информация за наводненията в София след пороя в понеделник 26 Юни в 15:27 - Агенцията по вписванията ще работи извънредно 26 Юни в 12:54 - Караянчева: Има потенциал за задълбочаване на отношенията в енергетиката между Русия и България 26 Юни в 12:27 - Български организации могат да се включат в конкурс по Механизма за свързана Европа с бюджет 27 млн. евро 26 Юни в 11:54 - Галъп: 30 години след 1989 г. едва половината българи харесват демокрацията 26 Юни в 11:54 - Двама нови депутати положиха клетва в парламента 26 Юни в 11:54 - НС одобри докладите за дейността на Висшия съдебен съвет за 2018 г. 26 Юни в 11:27 - Екипи на ЕРП Север разкриха високотехнологична кражба на ток от варненски хотел