Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
18 Октомври в 14:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Борисов: 6 страни искаме преразглеждане на пакета „Мобилност“
/КРОСС/ "Имаше емоционална дискусия. Накрая написахме едно изречение, че за Западните Балкани и в частност за Северна Македония, ще продължим темата в Загреб на следващата среща на върха. Има няколко изречения, които вече дават тази перспектива, за която толкова много настоявах. Аз го предложих и, за радост, Доналд Туск го подложи на гласуване и мина, така че мисля, че добре стана", това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов след обсъждането на присъединяването на Северна Македония и Албания към ЕС.
Литва, Латвия и Полша, България, Румъния и Унгария са изготвили съвместно писмо за пакет Мобилност
То вече е изпратено към европейските институции с цел да се преразгледа. „Като връщаме камионите към периферните държави, те много замърсяват въздуха„, коментира още Борисов.
„БСП не трябва да ми обяснява сега за Шенген, защото те не са се справили с темата. Защо БСП не са се справили с тази тема, а сега питат. Тогава имаха министри, председатели и плакаха по сцените, питайте сега главния секретар на МВР да ви отговори на въпросите, ако смятате, че след като аз съм бил тогава главен секретар на МВР по онова време, съм виновен за това“, коментира още премиера, отговаряйки на журналистическите въпроси.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник