Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
14 Ноември 2018г. в 16:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
БСК настоява за спешна среща с премиера заради касовите апарати
/КРОСС/ От името на 28 браншови организации Българската стопанска камара /БСК/ настоява за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с промените в Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, съобщиха от камарата.
В писмото до премиера организациите подчертават, че подкрепят усилията на кабинета за повишаване на фискалната дисциплина, ограничаване на нелоялните търговски практики и намаляване дела на "сивата"икономика, но са притеснени заради кратките срокове, в които бизнесът трябва да приведе дейността си в съответствие с изискванията на Наредбата, както и непрецизно формулираните текстове, които създават неяснота, правна несигурност и икономическа непредвидимост.
В писмото се изтъква, че промените в наредбата засягат практически всички стопански субекти, от всички сектори на икономиката. Това означава, че сме изправени пред потенциална опасност в началото на следващата година да се стигне до сериозно социално напрежение, което бихме искали да предотвратим, отбелязват организациите.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 11:54 - ЧЕЗ Разпределение предупреждава за кратковременни прекъсвания на тока Днес в 11:54 - A Woman in A Man's World: Мариан Залцман от PMI Днес в 11:27 - Валери Жаблянов: Хората се вълнуват от големите разлики в заплатите Днес в 10:27 - Проф. Мариела Модева: Българският дух е силен, защото е устоял на всякакви изпитания Днес в 10:00 - Парламентарна делегация на аудиенция при папа Франциск за 24 май Днес в 09:27 - Иво Христов: Цялата власт е в ръцете на една партия –държава и дори на едни човек Днес в 09:00 - Деница Златева: Политиците дължат на българските избиратели честни избори 22 Mай в 18:27 - Иво Христов: „Победихме в изборите за президент, можем да победим и сега“ 22 Mай в 17:27 - Кирил Добрев: Има административен, полицейски и икономически натиск върху БСП 22 Mай в 16:54 - Лидия Чорбанова, „Движение 21“: България е единствената страна в ЕС, в която социалната политика само гаси пожари