Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
13 Септември в 17:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
БСП - София иска спешно анулиране на поръчката на СО за електростатичните филтри за комини
AКРОСС/ БСП - София иска спешно анулиране на поръчката на Столична община за електростатичните филтри за комини. Тя е обявена със заповед на заместник-кмета на СО Йоанна Христова и е за доставка и монтаж на електростатични филтри за горивни инсталации с мощност до 50 kW на домакинства, разположени на територията на Столична община - до 2000 броя. Обществената поръчка е с индикативна обща стойност 6 600 000 лева без ДДС. Средставата за изпълнението на поръчката трябва да се поемат от бюджета на Столична община. Крайният срок за подаването на документи за участие беше 17,30 часа на 9-ти септември.
Странното в поръчката е, че прогнозната стойност за първия период (2019-2021 г.) на изпълнинието й е 3 300 000 лева. Не се предвижда намаляване на цената на договора, ако участниците оферират по-ниски единични цени, но се предвижда увеличаване броя на монтираните филтри. Предвидено е поръчката да има и втори период (2022-2023 г.), като и за него е прогнозирана "твърда"стойност от 3 300 000 лв. Как Столична община подписва договор на стойност 6 600 000 лева, без да има предвидени в бюджета средства за това, питат от БСП - София.
Според член 102, точка 1 от Закона за публичните финанси първостепенните разпоредители с бюджет не могат да извършват разходи и да поемат задължения за разходи за текущата година, надхвърлящи общия размер на утвърдените разходи и задължения за разходи по бюджетите им
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?