Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Ноември 2014г. в 12:56 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Депутатите гласуваха промените в структурата на МС
/КРОСС/Със 144 гласа "за", 83 "против"и 1"въздържал се"народните представители избраха предложените от премиера Бойко Борисов промени в структурата на МС.
В новия кабинет ще има четирима вицепремиери и 17 министри, а досегашното Министерство на икономиката и енергетиката се разделя. Вече ще има отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.
Румяна Бъчварова (ГЕРБ) ще бъде вицепремиер по коалиционната и административните политики.
Координацията на европейските политики и институционалните въпроси като вицепремиер поема Меглена Кунева (РБ).
Вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика ще бъде Томислав Дончев (ГЕРБ)
Вицепремиер и министър по демографската и социалната политика - Ивайло Калфин (АБВ).
В изказване на отрицателен вот, Йордан Цонев от ДПС заяви, че е гласувал против, защото това правителство има името на реформаторско и проевропейско. „Увеличаване броя на министерства, увеличаване на администацията, респективно увеличаване на капацитета на администрацията.Разделянето на министерствата е да задоволят желанието си да участват във властта", заяви Йордан Цонев.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия