Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
12 Ноември 2014г. в 08:52 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Димитър Горов: Изплащането на депозитите в КТБ с пари от Управление „Банково” не е атака към валутния борд
/КРОСС/ Предложението на БСП по отношение изплащането на депозитите от Корпоративна търговска банка е възможно решение на проблема с недостига на средства в Гаранционния фонд, каза депутатът от „БСП лява България"Димитър Горов в интервю за БНР.
„Парите да бъдат взети не от заем, а от резерва на „Банково управление", където в момента има около 4 млрд. лева. Гаранция за валутния борд са не тези 4 милиарда, а валутните резерви на България - около 28 милиарда. Парите в обращение са около 10 милиарда, така че по никакъв начин не може да се говори за атака на БСП към валутния борд. Това е добро решение, за да не се увеличава дефицитът на държавата", посочи Горов. Другият вариант е предложен само като възможност, а не като решение. Става въпрос за това парите да бъдат взети от пенсионните фондове, но ние не го препоръчваме, уточни Горов.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия