Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
19 Ноември в 12:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Доц. Николай Цонков: Бюджет 2020 е бюджет на застоя
AКРОСС/ "На Бюджет 2020 му липсва виждането на управляващите за дългосрочно и адекватно решение на натрупаните през последните 10 години и възникващите проблеми", каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ народният представител от ПГ на БСП за България доц. Николай Цонков.
По думите му един бюджет трябва да формира националните цели и визии за един по-дългосрочен период за икономическо развитие на страната.
„Мога да кажа, че това е бюджет на застоя, но бих добавил, че това е бюджет на пропуснатите възможности и е изгубено време както за всички български граждани, така и за България“, обясни Цонков.
Според него подводните камъни в Бюджет 2020 са свързани с начините на правенето му.
„Отново имаме подценяване на българската икономика през основния показател БВП. За следващата година, за справка, е даден да достигне 126 млрд. лв. Ние смятаме, че той е подценен с може би поне 3 млрд. лв. Това означава, че в своя полза управляващите, просто, за да покажат на хората, че управляват добре и реализират излишък, подценяват приходната част в бюджета и в края на следващата година отново ще се окаже, че ще имаме може би излишък от 2 млрд. лв., които ще бъдат похарчени за удобните общини и ведомства, които са полезни за изборите на сегашното управление“, уточни народният представител от БСП
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 09:27 - Планираните прекъсвания на тока от ЧЕЗ Разпределение 05 Декември в 19:27 - Румен Петков в Плевен: Бойко Борисов е виновен България да стане газовозависима държава 05 Декември в 17:54 - Рекорден скок на цените на храните 05 Декември в 16:54 - КЗП: „Близо 60% от европейските потребители свидетелстват за положителен опит след подаване на жалба“ 05 Декември в 16:27 - Надя Клисурска: 1/5 от данък общ доход и 1/10 от ДДС да остава в общините 05 Декември в 15:27 - Кристиан Вигенин : Призоваваме управляващите да нормализират отношенията ни с Русия 05 Декември в 14:54 - Корнелия Нинова: Лъжа е, че е имало договорка за субсидията 05 Декември в 14:27 - Най-малко 100 тона пилешко месо са заразени със салмонела на българския пазар 05 Декември в 13:27 - Българската икономика нараства стабилно с 3,7% през третото тримесечие 05 Декември в 13:27 - Тома Биков за изгонения дипломат: Действията на Русия са реципрочни