Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
11 Февруари в 12:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Емилиян Гебрев е отровен с инсектицид, сложен в кафемашината му
AКРОСС/ Емилиян Гебрев и неговия син найвероятно са отровени с инсектицида хлорпирифос, който е открит в кафемашината в дома му. Това показват химическите експертизите по делото за отравянето на бизнесмена, който контролира оръжейния завод "Дунарит".
Информацията по случая бе изнесена в понеделник от главния прокурор Сотир Цацаров след среща при премиера Бойко Борисов, на която участва и британският посланик.
Заподозреният за случая "Скрипал"руски агент с псевдоним "Федотов"е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев през месец май 2015 година, каза Цацаров, потвърждавайки данните на разследващия сайт "Белингкат".
Главният прокурор обясни, че в България по този случай се работи отдавна. През октомври 2015 година Софийската градска прокуратура е възложила разследването за опит за убийство на столичната полиция. През април 2016 година разследването е спряно, защото извършителят не е разкрит. Цацаров обясни, че още тогава са били назначени множество експертизи.
"Заключенията от химичните експертизи са показали, че в кафе от кафемашината в дома на Гебрев, както и в храната на неговия син има следи от хлорпирифос – инсектицид, който е силно токсичен и се ползва за борба с неприятели по земеделските култури. Установено е, че това вещество се е съдържало в руколата от салатата, която са консумирали Гебрев и неговите партньори, но в изключително ниски количества", каза Цацаров
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?