Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Ноември 2014г. в 13:31 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
В. Енчев: Биографията на Борисов е свидетелство за нормирането на ненормалното
AКРОСС/ Ще гласувам против избора на Бойко Борисов за премиер, защото съм убеден, че така изразявам чувството на огромното мнозинство от български граждани, които не искат неговото завръщане на поста министър-председател, заяви депутатът от „Патриотичен фронт"Велизар Енчев.
Енчев припомни, че първото правителство на Борисов падна в резултат на масовите протести срещу увеличението на цените на тока в края на февруари м.г.
„Как да забравим, че след неоправданото увеличение на тока хиляди граждани заляха улиците на българските градове през февруари 2013 година? В последните дни на тогавашното управление на Борисов бяха продадени държавните дялове в ЕРП дружествата. Нима сте забравили това", попита той.
„Как да забравим полицейщината на Цветан Цветанов? Как да забравим, че за 3,5 години управление Борисов не вдигна пенсиите нито веднъж? Как да забравим, че Симеон Дянков посегна на парите на Здравната каса? Конституционният съд определи този акт като противоконституционен", припомни Велизар Енчев.
Не оспорвам правото на ГЕРБ да управлява. Тази партия получи най-много гласове и трябва да управлява, но не с този премиер, категоричен е Енчев.
Борисов назначаваше „калинки"и избираше министри на бензиностанциите, припомни той. „Тези кадрови решения не трябва да се повтарят. Повечето му министри и сега са политически калинки без стаж", подчерта Велизар Енчев
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия