Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
13 Октомври в 08:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Георги Петков: Имам решение на проблемите за водоснабдяването в Добрич
AКРОСС/ Дали общината може да влияе на проблемите за водоснабдяването на Добрич и как, на този въпрос отговори в интервю за „Седмицата” по Дарик радио кандидатът за кмет на Добрич от коалиция „БСП за България” Георги Петков.
„Имам решение за този проблем. Ангажирането на местната власт, съвместно с държавната, може да го разреши”, заяви той. По думите му, високата цена от 3, 28 лв. за кубик за добруджанци може да падне.
„Както държавата продава ток, в лицето на НЕК, на електроразпределителните дружества, така тя може да доставя водата до всяка община и от там да бъде разпределена от воден оператор. Водният ресурс е национално богатство. Този ресурс следва да се разпределя справедливо между всички граждани на страната”, на мнение е Петков и допълни, че общината може да влияе на процесите на вземане на решения на ВиК-дружеството.
За подобряване на градската среда, според него е необходимо комплексно решаване на проблемите.
„Липсва стратегия за развитието на градската среда. Тя трябва да бъде създадена от урбанисти, архитекти, инженери и други специалисти. Редно е за поне един от елементите на градска среда да влезем в конкретика и това неефективността на градския транспорт. В момента има 3 дружества, които обслужват града, като само едно от тях е общинско
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия