Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април в 19:53 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
ГЕРБ и Обединени патриоти приключват с преговорите във вторник
AКРОСС/ Бойко Борисов слага точка на играта за кабинета във вторник, съобщава "Труд". Дотогава преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти имат време да изчистят текстовете на коалиционното споразумение.
В последния работен ден на седмицата бъдещите партньори във властта си размениха чернови на документа с финални корекции. В него липсва основното - разпределението на министерските постове. То ще стане във вторник в присъствието на бъдещия премиер Бойко Борисов. Двете формации ще определят постовете в новия Министерски съвет на лидерска среща.
Вече е договорено политиките да се съгласува на коалиционен съвет, чийто формат е 3:3. В ръководния орган влизат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, а третият представител се очаква да бъде посочен от бъдещия премиер. Изборът ще е между Владислав Горанов и Томислав Дончев. Обединените патриоти ще бъдат представени в коалиционния съвет от председателите на трите партии във формацията - Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ) и Волен Сидеров ("Атака").
Още в първия ден на новата работна седмица президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните партии. В понеделник той ще разговаря с Обединените патриоти, ДПС и Воля, а във вторник с БСП и ГЕРБ. Мандатът ще бъде връчен в четвъртък, а седмица по-късно, на 4 май трябва да бъде представено новото правителство.
От ГЕРБ и ОП отричат да са обсъждали официално имена на министри
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 07:25 - Борисов се среща с Тереза Мей в Лондон 10 Декември в 19:03 - Румен Радев: Без Плевенската епопея днес едва ли щеше да съществува България 10 Декември в 18:52 - Българският еврокомисар Мария Габриел ще е у нас утре 10 Декември в 18:31 - Българияският еврокомисар Мария Габриел ще е у нас утре 10 Декември в 18:15 - Десислава Атанасова обяви Корнелия за "г-жа Страхливка" 10 Декември в 17:55 - Петър Курумбашев: В България има двама народни артисти - единият е Борисов 10 Декември в 17:52 - Петър Курумбашев: В България има двама народни артисти - единият е Бойко Борисов 10 Декември в 15:53 - Карадайъ поднесе венци в памет на загиналите при взрива в Хитрино (снимки) 10 Декември в 15:10 - Николай Нанков: В Хитрино държавата направи повече от разписаното като закони и морални правила (снимки) 10 Декември в 15:06 - ПГ 5 предупреди, че без конкретни политики Бюджет 2018 на Столична община ще е неефективен