Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април в 19:53 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
ГЕРБ и Обединени патриоти приключват с преговорите във вторник
AКРОСС/ Бойко Борисов слага точка на играта за кабинета във вторник, съобщава "Труд". Дотогава преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти имат време да изчистят текстовете на коалиционното споразумение.
В последния работен ден на седмицата бъдещите партньори във властта си размениха чернови на документа с финални корекции. В него липсва основното - разпределението на министерските постове. То ще стане във вторник в присъствието на бъдещия премиер Бойко Борисов. Двете формации ще определят постовете в новия Министерски съвет на лидерска среща.
Вече е договорено политиките да се съгласува на коалиционен съвет, чийто формат е 3:3. В ръководния орган влизат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, а третият представител се очаква да бъде посочен от бъдещия премиер. Изборът ще е между Владислав Горанов и Томислав Дончев. Обединените патриоти ще бъдат представени в коалиционния съвет от председателите на трите партии във формацията - Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ) и Волен Сидеров ("Атака").
Още в първия ден на новата работна седмица президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните партии. В понеделник той ще разговаря с Обединените патриоти, ДПС и Воля, а във вторник с БСП и ГЕРБ. Мандатът ще бъде връчен в четвъртък, а седмица по-късно, на 4 май трябва да бъде представено новото правителство.
От ГЕРБ и ОП отричат да са обсъждали официално имена на министри
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
23 Юни в 21:27 - Цветан Цветанов: Административната реформа и антикорупционното законодателство са приоритет 23 Юни в 21:26 - Цветанов се срещна с активисти от ромски произход на НДИ на САЩ (снимки) 23 Юни в 21:10 - БСП подкрепя ГЕРБ за реформите в администрацията 23 Юни в 21:10 - Караянчева: БСП ни залива с оплаквания и грозни критики 23 Юни в 20:39 - Бойко Борисов: Европейската централна банка ни иска в еврозоната 23 Юни в 20:33 - Радев: Отличните ни отношения с Гърция се дължат и на активната българска общност 23 Юни в 19:05 - Георги Свиленски: ГЕРБ ще получат нашата подкрепа за административната реформа 23 Юни в 18:59 - Цвета Караянчева: Никой не дискриминира БСП, а те само се оплакват 23 Юни в 17:40 - Поръчките за комарите са дадени на ОЛАФ 23 Юни в 16:57 - Осигуряваме нисколихвено кредитиране за инвестиции в развитие на градовете