Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април в 19:53 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
ГЕРБ и Обединени патриоти приключват с преговорите във вторник
AКРОСС/ Бойко Борисов слага точка на играта за кабинета във вторник, съобщава "Труд". Дотогава преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти имат време да изчистят текстовете на коалиционното споразумение.
В последния работен ден на седмицата бъдещите партньори във властта си размениха чернови на документа с финални корекции. В него липсва основното - разпределението на министерските постове. То ще стане във вторник в присъствието на бъдещия премиер Бойко Борисов. Двете формации ще определят постовете в новия Министерски съвет на лидерска среща.
Вече е договорено политиките да се съгласува на коалиционен съвет, чийто формат е 3:3. В ръководния орган влизат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, а третият представител се очаква да бъде посочен от бъдещия премиер. Изборът ще е между Владислав Горанов и Томислав Дончев. Обединените патриоти ще бъдат представени в коалиционния съвет от председателите на трите партии във формацията - Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ) и Волен Сидеров ("Атака").
Още в първия ден на новата работна седмица президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните партии. В понеделник той ще разговаря с Обединените патриоти, ДПС и Воля, а във вторник с БСП и ГЕРБ. Мандатът ще бъде връчен в четвъртък, а седмица по-късно, на 4 май трябва да бъде представено новото правителство.
От ГЕРБ и ОП отричат да са обсъждали официално имена на министри
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 15:03 - България отпуска 500 000 евро на Африка от солидарност Днес в 14:36 - Д-р Ирена Тодорова пред Novini.bg: С годините Бойко Борисов натрупа умения във вътрешната и външната политика Днес в 14:33 - Лидерите от ЕС дадоха „зелена светлина” за търговски преговори с Лондон Днес в 14:33 - Борисов за преговорите за Брекзит: На брюкселски казват "напредък", което преведено означава, че нищо не върви (обновена+видео) Днес в 14:32 - Жп връзката с Гърция ще се гради с европейски пари Днес в 14:28 - Борисов за преговорите за Брекзит: На брюкселски казват "напредък", което преведено означава, че нищо не върви (обновена) Днес в 14:19 - Цонков към министър Порожанов: Има ли злоупотреби в Югоизточно държавно предприятие? Днес в 14:07 - Борисов се срещна с Юнкер и Ципрас Днес в 13:41 - Социалисти: Това, че не сме съгласни с решения на ръководството не ни прави привърженици на ГЕРБ Днес в 13:36 - Каракачанов: ДПС не могат да преживеят, че втори мандат не въртят обръчите