Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април в 19:53 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
ГЕРБ и Обединени патриоти приключват с преговорите във вторник
AКРОСС/ Бойко Борисов слага точка на играта за кабинета във вторник, съобщава "Труд". Дотогава преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти имат време да изчистят текстовете на коалиционното споразумение.
В последния работен ден на седмицата бъдещите партньори във властта си размениха чернови на документа с финални корекции. В него липсва основното - разпределението на министерските постове. То ще стане във вторник в присъствието на бъдещия премиер Бойко Борисов. Двете формации ще определят постовете в новия Министерски съвет на лидерска среща.
Вече е договорено политиките да се съгласува на коалиционен съвет, чийто формат е 3:3. В ръководния орган влизат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, а третият представител се очаква да бъде посочен от бъдещия премиер. Изборът ще е между Владислав Горанов и Томислав Дончев. Обединените патриоти ще бъдат представени в коалиционния съвет от председателите на трите партии във формацията - Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ) и Волен Сидеров ("Атака").
Още в първия ден на новата работна седмица президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните партии. В понеделник той ще разговаря с Обединените патриоти, ДПС и Воля, а във вторник с БСП и ГЕРБ. Мандатът ще бъде връчен в четвъртък, а седмица по-късно, на 4 май трябва да бъде представено новото правителство.
От ГЕРБ и ОП отричат да са обсъждали официално имена на министри
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:35 - Марешки: Добре, че оставаме встрани от подобни атентати, защото не можем да реагираме адекватно Днес в 19:19 - Министър Димов: Проверяваме няколко еко организации Днес в 18:41 - 38 процента от пенсионерите ще получават 200 лева пенсия от октомври Днес в 18:35 - С пари от глобени шофьори ще се финансира видеонаблюдението Днес в 18:33 - В четвъртък правителството ще определи представителите на Министерския съвет в НСТС Днес в 17:57 - Бойко Ноев: Управляващите ги пази НСО, а народът няма кой да го пази Днес в 17:53 - 38% от пенсионерите ще получават минималните 200 лева Днес в 17:51 - Цветан Цветанов: Няма пряка заплаха за България след атентата в Манчестър Днес в 17:07 - Министър Димов разговаря с бизнеса таксата "смет" да се определя според количеството отпадъци Днес в 15:35 - Станишев: Няма да позволим тежестта на удара да сломи духа ни