Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април 2017г. в 19:53 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
ГЕРБ и Обединени патриоти приключват с преговорите във вторник
AКРОСС/ Бойко Борисов слага точка на играта за кабинета във вторник, съобщава "Труд". Дотогава преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти имат време да изчистят текстовете на коалиционното споразумение.
В последния работен ден на седмицата бъдещите партньори във властта си размениха чернови на документа с финални корекции. В него липсва основното - разпределението на министерските постове. То ще стане във вторник в присъствието на бъдещия премиер Бойко Борисов. Двете формации ще определят постовете в новия Министерски съвет на лидерска среща.
Вече е договорено политиките да се съгласува на коалиционен съвет, чийто формат е 3:3. В ръководния орган влизат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, а третият представител се очаква да бъде посочен от бъдещия премиер. Изборът ще е между Владислав Горанов и Томислав Дончев. Обединените патриоти ще бъдат представени в коалиционния съвет от председателите на трите партии във формацията - Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ) и Волен Сидеров ("Атака").
Още в първия ден на новата работна седмица президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните партии. В понеделник той ще разговаря с Обединените патриоти, ДПС и Воля, а във вторник с БСП и ГЕРБ. Мандатът ще бъде връчен в четвъртък, а седмица по-късно, на 4 май трябва да бъде представено новото правителство.
От ГЕРБ и ОП отричат да са обсъждали официално имена на министри
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 21:54 - Социолози: Няма здравомислещ политик, който да иска да излизаме от ЕС и НАТО Днес в 21:54 - Караянчева: Големият кошмар на БСП е, че председателството върви отлично Днес в 20:54 - Рублата губи позиции, след като подновиха попълването на валутните резерви Днес в 19:54 - Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е държавен глава Днес в 19:27 - Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“ Днес в 18:27 - При посещението си в Мизия държавният глава призова за създаването на национален координационен център за действия при бедствия и кризи Днес в 18:27 - Тодор Тагарев: С линията на поведение на президента можем да загубим милиарди Днес в 18:27 - Светльо Витков след боя в СДС: Тъжна гледка, цирк Днес в 18:27 - Вицепрезидентът ще открие Международен младежки семинар Днес в 17:54 - Демократична България: КСНС с вредни за националната сигурност