Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
31 Октомври в 09:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Какви са нагласите преди втория тур на местните избори според последното проучване на „Алфа рисърч”?
/КРОСС/ „Алфа рисърч"проведе проучване в периода 28-З0 октомври, възложено и финансирано от БТВ под формата на пряко интервю по домовете на 800 жители на София. Това, което показват резултатите веднага след първия тур на местните избори е, че се очаква избирателната активност на втория тур да е около 38%, тоест около 4-5 процента по-ниска от първия тур. Това заяви в сутрешния блок на БТВ управителят на "Алфа рисърч"Боряна Димитрова.
По думите й е възможна известна вариация с броя на гласуващите, тя идва от избирателите на онези политически сили, които няма да имат представители на втори тур. Според моментните данни от проучването се очакват резултати от 55,3% за Йорданка Фандъкова и 44,7% за кандидата, подкрепян от БСП Мая Манолова, една разлика от 10-11 на сто към този момент, запазва се в същите параметри. То гарантира много висока степен на представителност, но има висока динамика, поясни социологът Боряна Димитрова. Тя допълни, че от избирателите на "Демократична България"една трета няма да отидат да гласуват на втори тур, а останалите гласове отиват към Йорданка Фандъкова. Изборите на са приключили, не са предрешени, отбеляза Боряна Димитрова.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник