Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
12 Януари в 16:30 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Корнелия Нинова към еврокомисарите: Нашият народ е достоен за уважение
AКРОСС/ „Добре дошли в България, Благодаря Ви за уважението, което показахте вчера към българския народ. Нашият народ е достоен за уважение". Така се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова към Колегиума на Европейската комисия, чиито членове посетиха Народното събрание и се срещнаха с председателите на парламентарните групи.
„Председателството на Съвета на ЕС е приоритет на всички политически сили в България. Ние постигнахме съгласие, че по темите и намирането на верните решения няма да търсим тясно партиен интерес, а ще поставяме на първо място интересите на България и общите интереси на ЕС. Споделяме напълно приоритетите, които България и тройката, от която сме част, определи за председателството. Нещо повече, участвахме при тяхното обсъждане и определяне. Макар и да сме в опозиция, наш представител е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и много активно с колегите от всички парламентарни групи работехме, за да стигнем до тук. Напълно осъзнаваме предизвикателствата, които стоят пред всички нас и пред България като европредседател, и пред целия ЕС по сериозни въпроси за бъдещето на общия ни дом - обща охрана, миграция, последиците от BREXIT.
За нас, българските социалисти, има две изключително важни теми - кохезионна политика и реалното прилагане на социалния стълб. Това е наша политика и тема, много отдавна, поставена заедно с колегите от ПЕС
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?