Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Декември в 20:29 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Корнелия Нинова: Нов модел на здравеопазване, изработен в национално съгласие
AКРОСС/ „Общински и държавни болници фалират, хора нямат достъп до здравеопазване, умират. Частни болници никнат в дворовете на общинските и държавните. Потвърди го и главният прокурор. Проблемът е ясен. Ние предлагаме две стъпки - краткосрочни мерки, сега и веднага, и дългосрочни."Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ. Тя обясни, че краткосрочната мярка е да се наложи временно забрана да се издават лицензи на нови частни болници.
„Защото, докато прокуратурата проверява, ще минат години и през това време ще изникнат нови частни болници в дворовете на държавните", мотивира се Нинова.
Втората мярка е да се пререгистрират държавните и общински болници от търговски дружества в лечебни заведения.
„Нека да се промени и Наказателният кодекс заради реекспорта на лекарствата. В новия рамков договор нека се преизчисли и стойността на пътеките", каза лидерът на опозицията.
„Здравеопазването е тема, която иска национално съгласие. Нека съберем специалисти, експерти политици, да сложим проблемите на масата. Нека да сложим и срок, да бъде до края на март месец. Нека постигнем някакво съгласие, да има и обществно обсъждане, и догодина, да го заложим в бюджета за 2019-та", призова Нинова.
„Като казах - моля без политическа ревност, коя партия първа го е предложила, коя партия е по-права, отговорът на ГЕРБ бе: БСП лъжат. Кажете ми как се прави така политика. Това е толкова ниско равнище на разговор
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 07:25 - Борисов се среща с Тереза Мей в Лондон 10 Декември в 19:03 - Румен Радев: Без Плевенската епопея днес едва ли щеше да съществува България 10 Декември в 18:52 - Българският еврокомисар Мария Габриел ще е у нас утре 10 Декември в 18:31 - Българияският еврокомисар Мария Габриел ще е у нас утре 10 Декември в 18:15 - Десислава Атанасова обяви Корнелия за "г-жа Страхливка" 10 Декември в 17:55 - Петър Курумбашев: В България има двама народни артисти - единият е Борисов 10 Декември в 17:52 - Петър Курумбашев: В България има двама народни артисти - единият е Бойко Борисов 10 Декември в 15:53 - Карадайъ поднесе венци в памет на загиналите при взрива в Хитрино (снимки) 10 Декември в 15:10 - Николай Нанков: В Хитрино държавата направи повече от разписаното като закони и морални правила (снимки) 10 Декември в 15:06 - ПГ 5 предупреди, че без конкретни политики Бюджет 2018 на Столична община ще е неефективен