Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
12 Октомври в 14:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Mastercard и Visa се отказват от дигиталната валута на Facebook
/КРОСС/ Дружествата Mastercard, Visa, eBay и компанията за разплащания Stripe се отказват от проекта за дигитална валута на Facebook, наречен Libra, съобщава BBC News.
Тяхното решение, за първи път публикувано от Financial Times, е предхождано от оттеглянето на PayPal, обявено още през миналата седмица.
Базираната в Сан Хосе компания за разплащания „взе решението да се откаже от бъдещо участие“ в Libra Association, но тя ще продължава да подкрепя мисията на Libra и ще продължи да обсъжда потенциално бъдещо сътрудничество, посочва неин говорител. 
Оттеглянето на четирите други дружества представлява огромен удар върху плановете на Facebook да наложи Libra, която компанията определя като глобална валута.
Проектът предизвика сериозни притеснения сред регулаторите и политиците, особено в САЩ.
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще свидетелства пред Комисията за финансови услуги към Камарата на представителите в САЩ на 23 октомври, тъй като социалната мрежа се сблъсква с все повече критики от страна на властите за планираната си дигитална валута.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия