Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Ноември 2014г. в 13:01 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Михаил Миков: Отнемането на социални права в името на фискалната стабилност е взривоопасно
/КРОСС/ В този парламент ще бъдем конструктивна, градивна и остра, истинска, автентична лява опозиция, заяви председателят на „БСП лява България"Михаил Миков от парламентарната трибуна.
По думите му социалистите ще продължат и в този парламент да подкрепят социалните мерки и действия, които предприема правителството. „Ще настояваме за коледни и великденски надбавки на пенсионерите, за ръст на обезщетенията за отглеждане на дете, ще настояваме средствата за младите семейства да бъдат част от държавния бюджет, а не на остатъчен принцип", поясни лидерът на БСП.
Според него без инвестиция в социален капитал, изказванията за преодоляване на демографската криза са празни приказки.
Миков заяви, че ще се настоява и за продължаване на Публичната инвестиционна програма по регионите, както и за регулация на монополите, които не дават перспектива на българските производители и предприемачи.
Михаил Миков бе категоричен, че социалистите ще продължат да защитават придобитите социални права, „защото когато бедността е голяма, когато разслоението е голямо, когато противопоставянето е крайно, отнемането на социални права в името на фискалната стабилност е взривоопасно".
Лидерът на БСП заяви, че ще фискалната стабилност не може да бъде императив в поведението дори на дясното правителство.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия