Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
15 Октомври в 14:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Николай Радев към архитектите: Имаме ясна визия и желаем сътрудничество
AКРОСС/ „През следващите години бюджетът на Пловдив няма да има достатъчно средства за едновременното изпълнение на всички важни инфраструктурни обекти“, прогнозира кандидатът за кмет на с №56 Николай Радев на дискусия, инициирана от Съюза на архитектите.
Решението според него е едновременно чрез новия Устройствен план и чрез програмен бюджет.
„С приемането на нов ОУП е необходимо определяне на приоритетните обекти. С формиране на бюджета по новия начин, който ние предлагаме, т.е. програмно ориентиран, инфраструктурните проекти ще бъдат подредени по реда на тяхната приоритетност така, че последователното им изграждане да бъде финансово обезпечено“, обясни социалистът.
Той бе категоричен, че с програмен бюджет животът на пловдивчани ще бъде облекчен, без да се налага тегленето на банкови заеми.
Намерение за нови кредити в дискусията заяви кандидатът на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов, което силно противоречи на ангажиментите му пред пловдивчани да намалява данъците. На дискусията архитектите настояха за прекратяване на порочната практика за служебно изготвяне на проекти.
Те поставиха темите за инженеринга и архитектурните конкурси, дигитализацията на градоустройствените проекти и публикуването им в страницата на Община Пловдив, социализирането на коритото на река Марица, бъдещето на Зоологическата градина и дублиращ гребен канал.
„Недопустимо е град като Пловдив да не разполага с дом на операта
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник