Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
18 Октомври в 08:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Николай Радев: Ще отворим и втори общински дом за възрастни (СНИМКИ)
/КРОСС/ „Подобряването жизнения статус на пловдивчани е наша мисия!" - заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България"Николай Радев на среща в Дома за възрастни хора „Св. Василий Велики".„Преди два мандата кметът Иван Тотев заяви, че социалните грижи не са приоритетни за него. Аз се ангажирам да подпомагам дома" - категоричен бе Радев.
Живеещите в единствения в Пловдив общински дом за възрастни хора го приветстваха са думите: „Изключително сме доволни, че най-накрая един доказал се хуманист е кандидат за кмет. Разчитаме на Вас!".

Ремонтът на сградата и недостатъчното и остаряло оборудване, както и недостигащият медицински персонал бяха изтъкнати като първостепенни неволи за живеещите в дома. „Св. Василий Велики"е вторият по големина в България дом за стари хора, с капацитет от 200 човека; като 15% от тях са лежащо болни, настанени в медицинския отдел.
„В Пловдив имаме голяма, готова сграда, която може да превърнем в ново социално заведение за възрастните пловдивчани, това е бившето военно поделение на Асеновградско шосе" - заяви кандидатът на социалистите, когато разбра, че за настаняване в дома на Коматевско шосе се чака дълго.
„Повишаването на заплатите на служителите в социални институции, като нашата, ще привлече необходимите кадри и ще ги задържи" - сподели директорката на дома Нина Христова.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник