Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
31 Октомври в 10:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Парите в Бюджет 2020: Ще се увеличат ли доходите ни и с колко - говорят експертите
AКРОСС/ Трите основни държавни бюджета - на централната власт, на общественото осигуряване и на Здравната каса бяха обсъдени от съвета за Тристранно сътрудничество вчера. Бюджетът предвижда десетпроцентен ръст на заплатите, повече пари за образование, здравеопазване и отбрана, но в същото време замразяване на повечето социални плащания. Работодатели и синдикати обаче не стигнаха до единна позиция.
Ще бъде ли постигнат консенсус - темата в Сутрешния блок на БНТ коментираха Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал и Иван Нейков, директор на Балканския институт по труда и социалната политика.
Ние предложихме бюджетът да съобрази ситуацията на международната и европейската икономика, което дава отражение на българската индустрия - ние в момента имаме спад на продажбите, коментира Васил Велев. В момента фискалният резерв има над 10 млрд. лв, за следващата година е планирано поемането на нов дълг, сега са много ниски лихвите, това ще се яви като буфер при влошаване на световната и европейската икономика. Според Васил Велев, бюджетът е напрегнат като приходи, не е бюджет на спокойствието. Реформите наистина не са извършени и това се отразява и на въпроса с трите дни болнични, допълни той.
/КРОСС/ Според Иван Нейков, бюджетът за догодина не е планиран в далечен хоризонт и не предвижда дългосрочни финансови политики. Според него всъщност няма принципна разлика с Бюджет 2019
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник