Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
08 Октомври в 15:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Пенчо Милков се срещна с премиера на Румъния и кмета на Букурещ
/КРОСС/ Кандидатът за кмет на Русе от коалиция "БСП за България"обсъди съвместни проекти с Румъния на най-високо ниво
Кандидатът за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция "БСП за България", Пенчо Милков обсъди с градоначалника на Букурещ Габриела Фиря възможността за редица съвместни проекти. Той представи и своята платформа за управление, където един от важните аспекти е именно намирането на възможности за интензивни икономически връзки с Румъния като част от общите усилия за повишаване стандарта на живот на русенци.
Идеите си Пенчо Милков сподели и с министър- председателя на Румъния Виорика Дънчила. Те проведоха разговор по време на международна среща, организирана от управляващата Социалдемократическа партия. Милков бе сред ораторите на форума. В речта си той открои огромния потенциал на засилено регионално сътрудничество като фактор за просперитет на България и Румъния и условие за мир на Балканите.
"Всичко зависи от нас. Като кандидат за кмет на Русе - град едва на час и половина от тук, знам, че пред нас има големи възможности. Да управляваме по-добре, за да живеем по-добре", завърши изказването си Пенчо Милков.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник