Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
20 Август в 13:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки, избират най-добрите питиета
AКРОСС/ От днес до 25 август 2018 г. Пловдив ще се превърне в световна столица на високоалкохолните напитки. Градът ще бъде домакин на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Експерти от цял свят ще дегустират уиски, водка, текила, бренди, джин, грапа, байжиу, писко и ракия, ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. Над 70 международни журналисти, енолози и вносители ще открият българската индустрия, традиции, история и култура.
На 20 август сутринта започват майсторските класове за тях, които ще продължат цял ден. Как се разпознават различните видове уиски ще представи френският експерт и автор на енциклопедия Сирил Малд, който пристига специално за конкурса.
„Посланикът"на чилийското писко Родриго Флорес ще говори за отлежали спиртни напитки. Три от майсторските класове са за българската ракия - различни видове, как се дегустира и консумира, как се съчетава с храна. Мастъркласовете за родната „вода на живота"ще водят проф. Николай Бакалов, проф. Николай Стоянов и собственикът на Rakia Shop Светлин Мирчев.
Вечерта на 20 август 2018 г. ще има експо „Запознайте се с българските производители", а след него е официалното откриване на Конкурса.
До обяд през всеки един от следващите три дни - 21, 22 и 23 август - международното жури ще оценява чрез „сляпа дегустация"високоалкохолни напитки
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
21 Септември в 19:27 - Президентът Радев: Международната награда на Херцога на Единбург развива млади хора, отговорни към бъдещето 21 Септември в 17:55 - Гонят в отпуск държавните служители, споменати в разследване на сайта „Биволъ“ 21 Септември в 16:01 - Новият главен секретар на МВР трябва да е с профил, сходен с този на Маринов 21 Септември в 16:01 - Борисов призна: Не мога да надговоря Корнелия Нинова! 21 Септември в 15:27 - Бойко Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента 21 Септември в 15:01 - Младен Маринов с първа среща със синдикатите в МВР 21 Септември в 14:28 - ГЕРБ: Независимостта е кауза, която се отстоява с постоянство, а не с конфликти 21 Септември в 14:27 - Любомир Кючуков: Позицията на България за подкрепа на Унгария е неясна и нееднозначна 21 Септември в 14:27 - Корнелия Нинова: Борисов излъга, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария 21 Септември в 14:00 - БСП: Независимостта на България е резултат от задружни усилия и консолидация