Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
20 Август 2018г. в 13:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки, избират най-добрите питиета
AКРОСС/ От днес до 25 август 2018 г. Пловдив ще се превърне в световна столица на високоалкохолните напитки. Градът ще бъде домакин на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Експерти от цял свят ще дегустират уиски, водка, текила, бренди, джин, грапа, байжиу, писко и ракия, ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. Над 70 международни журналисти, енолози и вносители ще открият българската индустрия, традиции, история и култура.
На 20 август сутринта започват майсторските класове за тях, които ще продължат цял ден. Как се разпознават различните видове уиски ще представи френският експерт и автор на енциклопедия Сирил Малд, който пристига специално за конкурса.
„Посланикът"на чилийското писко Родриго Флорес ще говори за отлежали спиртни напитки. Три от майсторските класове са за българската ракия - различни видове, как се дегустира и консумира, как се съчетава с храна. Мастъркласовете за родната „вода на живота"ще водят проф. Николай Бакалов, проф. Николай Стоянов и собственикът на Rakia Shop Светлин Мирчев.
Вечерта на 20 август 2018 г. ще има експо „Запознайте се с българските производители", а след него е официалното откриване на Конкурса.
До обяд през всеки един от следващите три дни - 21, 22 и 23 август - международното жури ще оценява чрез „сляпа дегустация"високоалкохолни напитки
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 14:27 - Световните милиардери са увеличавали богатството си с по 2.5 млрд. долара на ден през 2018 г. Днес в 13:54 - С призиви за максимална мобилизация на изборите започна Национална предизборна среща на ГЕРБ Днес в 12:27 - Христо Проданов: С всяко едно действие, управляващата коалиция в момента нанася огромни щети на България Днес в 09:54 - Калоян Паргов: Конгресът на БСП няма да изключва никого, няма да реди листи! Днес в 07:27 - Промишленото производство в САЩ с най-бърз ръст от 10 месеца 19 Януари в 18:54 - БНБ: Чуждите инвестиции се сринаха с 550 млн. евро към края на ноември 2018 г 19 Януари в 16:27 - 10 вдъхновяващи житейски съвета от лидерите в Давос 19 Януари в 14:00 - Георги Първанов: Необходима е нова енергийна стратегия 19 Януари в 13:27 - Румен Петков: Вместо да имаме работеща АЕЦ "Белене", ние сме разколебани кога, как и с какво 19 Януари в 12:54 - Петя Аврамова: Правителството отпусна 1, 350 млрд. лв., с които магистрала "Хемус"да бъде построена