Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
12 Октомври в 13:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Премиерът Борисов: С Ердоган имаме ясна договорка и турските власти напълно я спазват
/КРОСС/ „Брюксел е далече, турската граница е тук. И там има 4 милиона бежанци. И никакви мерки не могат да ги спрат, тръгнат ли насам.
Към днешна дата – с Ердоган имаме ясна договорка, на базата на добросъседските отношения и турските власти напълно коректно я спазват. Няма никакъв миграционен натиск към България. Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси“.
Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети 15-то юбилейно ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019”.  Борисов направи този коментар по повод заплахата на Ердоган да пусне близо 3,6 милиона мигранти към Европа.
Министър-председателят обяви, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите.
„Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.
Той отново обърна внимание, че нито огради, нито армия може да ни спаси.
„Ако са жени и деца? Хайде ако са мъже иди-дойде, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия