Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Септември в 19:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Президентът Радев: Международната награда на Херцога на Единбург развива млади хора, отговорни към бъдещето
AКРОСС/ Международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург“ показва какъв е пътят към свободата – да можеш сам да избираш и поставяш стандарти, към които да се стремиш. Тя допринася младите хора да се развиват като лидери и пълноценни граждани на нашето общество, отговорни към бъдещето. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото награждаване на седем български младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург – България“.
Наградата на херцога на Единбург вече над 60 години е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Млади хора -  ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години, участват в програмата на три нива: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург- България“.
Президентът изрази убеденост, че младежите, участвали в инициативата, ще израснат като добри професионалисти. Никога не забравяйте, че каквито и граници да си поставяте, вашите възможности винаги са поне малко отгоре, обърна се Румен Радев към младите хора. Държавният глава благодари на учителите и менторите на участниците, които са помогнали на младежите да постигнат целите си и с това допринасят за напредъка на цялото общество
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?