Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Ноември 2018г. в 14:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Проф. Клисарова към министър Вълчев: Спазени ли са всички изисквания на Закона за развитието на академичния състав в случая с проф. Василев?
/КРОСС/ Народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Анелия Клисарова отправи въпрос към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев във връзка със създалата се ситуация около ректора на ТУ Варна проф. Росен Василев.
Проф. Клисарова е получила сигнали за нарушения в извършваната от Комисията по академична етика проверка по §4в от доп. разп. на Закона за развитието на академичния състав в Република България, относно дисертационния труд за научна степен „доктор на науките“ и конкурса за заемане на академичната длъжност „професор“ на проф. дн инж. Росен Василев в ТУ Варна.
„Сигналите са свързани с избора на членове на Комисията по академична етика и на определените от нея арбитри.
За избраните членове на комисията и арбитри се сочи, че не са включени в Регистъра по чл. 2а от ЗРАСРБ, а за арбитрите и това, че не са специалисти и нямат научна степен в същата специалност, участвали са в предходна назначена комисия от 30.08.2017 г., както и, че са в конфликт на интереси“, обясни народният представител и попита: „Спазени ли са всички изисквания на Закона за развитието на академичния състав в Република България в рамките на посочената проверка?“
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 20:54 - Тодор Стоилов: БСП е консолидирана и амбицирана за победа Днес в 16:27 - Kандидатите за евродепутати от "БСП за България"ще посетят областите Кюстендил, Смолян, Велико Търново, Ловеч, София област и Ямбол Днес в 15:54 - Румен Петков в Пловдив: МО засекретява информация за закупуването на боен самолет Днес в 15:54 - 2/3 от българите убедени, че в сивата икономика се печели най-бързо Днес в 15:27 - Компании от Германия, Италия и България се конкурират в сделка за 1 милиард за доставка на патрулни кораби Днес в 15:00 - Втори протест на биопроизводителите с искане за оставката на Порожанов Днес в 14:27 - Елена Йончева показа оригиналния запис по аферата „Ало, Банов съм“ Днес в 13:27 - Извънредна среща в Министерския съвет за цените на тока Днес в 12:54 - Мустафа Карадайъ води листата на ДПС за евроизборите Днес в 12:27 - Момчил Неков: Трябва да имаме равни възможности