Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Ноември 2018г. в 14:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Проф. Клисарова към министър Вълчев: Спазени ли са всички изисквания на Закона за развитието на академичния състав в случая с проф. Василев?
/КРОСС/ Народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Анелия Клисарова отправи въпрос към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев във връзка със създалата се ситуация около ректора на ТУ Варна проф. Росен Василев.
Проф. Клисарова е получила сигнали за нарушения в извършваната от Комисията по академична етика проверка по §4в от доп. разп. на Закона за развитието на академичния състав в Република България, относно дисертационния труд за научна степен „доктор на науките“ и конкурса за заемане на академичната длъжност „професор“ на проф. дн инж. Росен Василев в ТУ Варна.
„Сигналите са свързани с избора на членове на Комисията по академична етика и на определените от нея арбитри.
За избраните членове на комисията и арбитри се сочи, че не са включени в Регистъра по чл. 2а от ЗРАСРБ, а за арбитрите и това, че не са специалисти и нямат научна степен в същата специалност, участвали са в предходна назначена комисия от 30.08.2017 г., както и, че са в конфликт на интереси“, обясни народният представител и попита: „Спазени ли са всички изисквания на Закона за развитието на академичния състав в Република България в рамките на посочената проверка?“
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 14:27 - Световните милиардери са увеличавали богатството си с по 2.5 млрд. долара на ден през 2018 г. Днес в 13:54 - С призиви за максимална мобилизация на изборите започна Национална предизборна среща на ГЕРБ Днес в 12:27 - Христо Проданов: С всяко едно действие, управляващата коалиция в момента нанася огромни щети на България Днес в 09:54 - Калоян Паргов: Конгресът на БСП няма да изключва никого, няма да реди листи! Днес в 07:27 - Промишленото производство в САЩ с най-бърз ръст от 10 месеца 19 Януари в 18:54 - БНБ: Чуждите инвестиции се сринаха с 550 млн. евро към края на ноември 2018 г 19 Януари в 16:27 - 10 вдъхновяващи житейски съвета от лидерите в Давос 19 Януари в 14:00 - Георги Първанов: Необходима е нова енергийна стратегия 19 Януари в 13:27 - Румен Петков: Вместо да имаме работеща АЕЦ "Белене", ние сме разколебани кога, как и с какво 19 Януари в 12:54 - Петя Аврамова: Правителството отпусна 1, 350 млрд. лв., с които магистрала "Хемус"да бъде построена