Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
23 Август в 10:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Прощаваме се с Жорж Ганчев
/КРОСС/ Близки и приятели се прощават днес с Жорж Ганчев. Един от най-колоритните политици на прехода почина в понеделник на 79-годишна възраст.
Депутат и кандидат-президент, той се изявяваше още като актьор, музикант и писател. Бил е шампион на България по фехтовка и баскетболист в столичния "Академик".
По-късно се жени за британка и емигрира на острова , а след това и в Щатите. След промените се връща в България. Участва в учредяването на СДС, а през 1990 основава партията Български бизнес блок.
Поклонението пред него ще бъде днес по обед в църквата "Св. София". 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 09:54 - Крум Зарков : За да има справедливост, трябва нова наказателна политика Днес в 09:54 - Тихомир Безлов: Освобождаването под домашен арест е познат сценарий за бъдещо оневинямане Днес в 09:00 - Тръгва проект за най-голямата индустриална зона у нас между Сливен и Ямбол Днес в 07:54 - Членове на ръководството на БСП – София се срещнат с Мая Манолова 18 Септември в 18:54 - Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември 18 Септември в 18:27 - Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ за съветници на Пловдив 18 Септември в 18:00 - Корнелия Нинова се срещна с посланика на Китай 18 Септември в 16:27 - Определят линията на бедност с нова методика 18 Септември в 16:00 - Депутати от всички парламентарни групи се включиха в акцията по кръводаряване 18 Септември в 15:54 - Алфа Рисърч: Съдебната власт на дъното по одобрение