Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
24 Август в 14:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Радев: Скандалите в правителството са унищожителни
/КРОСС/ Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа. Това заяви днес държавният глава Румен Радев на връх Шипка пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава. Президентът беше помолен да коментира вчерашните твърдения на министър-председателя за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.
„Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни", добави президентът.
Запитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на КПКОНПИ, след като досегашният беше изпратен на дипломатическа служба, Румен Радев напомни, че назначението на Пламен Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на министър-председателя. „Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев", коментира още държавният глава.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 09:54 - Крум Зарков : За да има справедливост, трябва нова наказателна политика Днес в 09:54 - Тихомир Безлов: Освобождаването под домашен арест е познат сценарий за бъдещо оневинямане Днес в 09:00 - Тръгва проект за най-голямата индустриална зона у нас между Сливен и Ямбол Днес в 07:54 - Членове на ръководството на БСП – София се срещнат с Мая Манолова 18 Септември в 18:54 - Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември 18 Септември в 18:27 - Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ за съветници на Пловдив 18 Септември в 18:00 - Корнелия Нинова се срещна с посланика на Китай 18 Септември в 16:27 - Определят линията на бедност с нова методика 18 Септември в 16:00 - Депутати от всички парламентарни групи се включиха в акцията по кръводаряване 18 Септември в 15:54 - Алфа Рисърч: Съдебната власт на дъното по одобрение