Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
20 Август 2018г. в 16:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Розопроизводителите получиха държавна помощ за разходите по реколтата
/КРОСС/ Розопроизводителите получиха обещаната държавна помощ за покриване на разходите по тазгодишната реколта. Платени са по 51 лева и 50 стотинки на декар, съобщи председателят на Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури Зара Клисурова.
По данни на Държавен фонд "Земеделие"над 850 розопроизводители са получили по схемата de minimis общо 2 милиона лева. Очаква се в края на септември да бъде разгледан в парламента и проектът на закон за розата.
Според Зара Клисурова, той обхваща всички сектори на производството - от посадъчния материал, който трябва да е сертифициран, до крайния продукт, за чието качество ще се упражнява също сериозен контрол.
Предвижда се и създаването към Земеделското министерство на Консултативен съвет за сектора, в който ще участват и розопроизводители, и преработватели.
Преди всяка кампания съветът ще обсъжда цената на изкупния розов цвят, която удовлетворява двете страни.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 20:54 - Тодор Стоилов: БСП е консолидирана и амбицирана за победа Днес в 16:27 - Kандидатите за евродепутати от "БСП за България"ще посетят областите Кюстендил, Смолян, Велико Търново, Ловеч, София област и Ямбол Днес в 15:54 - Румен Петков в Пловдив: МО засекретява информация за закупуването на боен самолет Днес в 15:54 - 2/3 от българите убедени, че в сивата икономика се печели най-бързо Днес в 15:27 - Компании от Германия, Италия и България се конкурират в сделка за 1 милиард за доставка на патрулни кораби Днес в 15:00 - Втори протест на биопроизводителите с искане за оставката на Порожанов Днес в 14:27 - Елена Йончева показа оригиналния запис по аферата „Ало, Банов съм“ Днес в 13:27 - Извънредна среща в Министерския съвет за цените на тока Днес в 12:54 - Мустафа Карадайъ води листата на ДПС за евроизборите Днес в 12:27 - Момчил Неков: Трябва да имаме равни възможности