Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
24 Август в 09:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Рудник „Ада тепе” на „Дънди Прешъс металс” ЕАД беше официално открит
AКРОСС/ Първият нов рудник в България за последните 40 години, разработен от „Дънди Прешъс Металс", беше официално открит днес в Крумовград.
В церемонията взеха участие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Мариана Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на града Себихан Мехмед, председателят на „Евромин"Марк Раховидас.
Специално за събитието пристигнаха и членовете на борда на директорите на Дънди Прешъс Металс и Дънди корпорация.
280 млн. лв. е до сега инвестицията на „Дънди прешъс металс"ЕАД в Крумовград. Близо 300 души вече работят в рудник „Ада тепе"и обогатителната фабрика като 90% от тях са местни жители. Предвидени са 17 млн. лв. за развитие на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, спорта и опазване на културното наследство. Съвместно с община Крумовград компанията създаде фонд за подпомагане на микро, малък и среден бизнес за насърчаване на предприемачеството на територията на общината. Финансовият ресурс на фонда е 5 млн. долара в следващите осем години.

Технологична новост в сферата на опазването на околната среда в минната индустрия е изграденото от „Дънди прешъс металс"ЕАД Интегрирано съоръжение за съхранение на минни отпадъци, което осигурява пълно рециклиране на производствените води и прогресивна рекултивация
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 09:54 - Крум Зарков : За да има справедливост, трябва нова наказателна политика Днес в 09:54 - Тихомир Безлов: Освобождаването под домашен арест е познат сценарий за бъдещо оневинямане Днес в 09:00 - Тръгва проект за най-голямата индустриална зона у нас между Сливен и Ямбол Днес в 07:54 - Членове на ръководството на БСП – София се срещнат с Мая Манолова 18 Септември в 18:54 - Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември 18 Септември в 18:27 - Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ за съветници на Пловдив 18 Септември в 18:00 - Корнелия Нинова се срещна с посланика на Китай 18 Септември в 16:27 - Определят линията на бедност с нова методика 18 Септември в 16:00 - Депутати от всички парламентарни групи се включиха в акцията по кръводаряване 18 Септември в 15:54 - Алфа Рисърч: Съдебната власт на дъното по одобрение