Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Декември 2017г. в 20:51 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Румен Радев: Двигател на икономическия растеж в България трябва да бъдат секторите с висока добавена стойност
AКРОСС/ На среща с представители на Световната банка, държавният глава Румен Радев призова международната финансова институция да подкрепи със своята експертиза усилията на България да трансформира своята икономика, така че двигатели на растежа да бъдат секторите с висока добавена стойност. По думите на държавния глава изострящите се демографски проблеми на страната ни и енергоемкостта на българската икономика, налагат търсенето на качествена промяна и развитие именно на икономическите сектори, използващи висока професионална експертиза и високотехнологични производства.
„През последните години страната ни неизменно отчита стабилни макроикономически показатели - икономически ръст, намаляваща безработица, и те трябва да бъдат използвани за постигането на реална промяна в ежедневието на хората и повишаване на тяхното благосъстояние", заяви още президентът.
Румен Радев подчерта също така, че коефициентът на конвергенция на България, спрямо другите държави от ЕС, е нисък и страната ни остава най-бедната държава членка на ЕС.
„Най-важното за нас е да създадем привлекателни условия и високоплатени работни места за младите хора, така че те да избират да остават тук", подчерта президентът.
България може да се утвърди като страна с центрове за логистична поддръжка и ремонт на авиационна техника от гражданската авиация, посочи държавният глава
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
20 Юли в 16:54 - Финансовото министерство преведе още 7 млн. лв. на партиите 20 Юли в 15:54 - Борисов ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор 20 Юли в 15:54 - Корнелия Нинова във Фейсбук : Кьовеши може да е носител на справедливост за европейските граждани 20 Юли в 14:54 - Цвета Караянчева: Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив 20 Юли в 12:29 - Николай Цонков : Управляващите не спазиха финансовите и техническите параметри за сделката за самолетите 20 Юли в 12:29 - КЗП: „Купувайте надуваеми предмети за плажа само от сигурни магазини” 20 Юли в 11:54 - Проверяват пазарите заради африканската чума 20 Юли в 11:27 - Румен Петков: Сделката за Ф-16 е престъпление спрямо българската авиация 20 Юли в 10:27 - Пенчо Милков: България има нужда от модерна армия и оръжие, но не на всяка цена 20 Юли в 10:27 - Томислав Дончев: Случилото се със системата за сигурност на НАП е много тежък инцидент