Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
16 Октомври в 11:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Румен Радев за Полфрийман: Никой да не се меси в работата на съдебния състав
/КРОСС/ „Като президент няма да си позволя да коментирам съдебно решение, но искам да призова - никой, било то отвън или отвътре на системата, да не се меси в работата на съдебния състав“.
Така президентът Румен Радев коментира казуса около предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден у нас за убийство.
Очаква се скоро Върховният касационен съд (ВКС) да се произнесе по искането на главния прокурор за възобновяване на делото за освобождаването му.
Междувременно председателят на ВКС Лозан Панов публикува позиция на сайта на съдебната институция, в която призова призовава на практика подчинения му съдийски състав да побърза с решението по делото, а вътрешния министър – да освободи Джок Полфрийман от мигрантския център в Бусманци.
Вчера Полфрийман напусна общежитието и сам обяви, че ще остане при свои приятели в София. Той обаче ще трябва да се явява всяка седмица в определено районно управление на МВР до приключване на всички съдебни процедури срещу него.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия