Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
11 Февруари в 11:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Службите разследват отравянето на Гебрев
AКРОСС/ Службите разследват отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев.
Това стана ясно на брифинг в Министерски съвет, след срещата на премиера Бойко Борисов и посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс по казуса.
На брифинга присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на МВР Младен Маринов и горните двама.
По думите на Хопкинс българските и британските служби вече няколко месеца работят по случая за отравянето на Гебрев.
В хода на брифинга официално беше потвърдена информацията, че руския агент с агентурно име "Сергей Вячеславович Федотов" е бил в България няколко дни преди българският предприемач и неговият син да се разболеят сериозно след отравяне с неустановено вещество.
По данни на Цацаров въпросният руски агент е бил в България три пъти - през февруари, април и май 2015 година.
Той посочи още, че българската страна е предоставила на британските власти всички необходими документи по разследването. 
Цацаров е категоричен, че всякакви твърдения и внушения за бездействие от страна на българските служби не отговаряли на истината.
Припомняме, преди две седмици вестник "Капитал"написа, че Гебрев е отровен с вещество, подобно на "новичок"
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:27 - Корнелия Нинова: Законът и гражданските права стоят над партийните интереси Днес в 17:27 - Как Виетнам стана модел за икономически растеж? Днес в 17:27 - „Политическа група 5” се обявяват против спирането на нощния транспорт в София Днес в 15:27 - България и Швейцария ще работят за удължаване на програмата си за сътрудничество Днес в 15:27 - Нидал Алгафари: Срамно е да глобяват Беър Грилс! Днес в 14:27 - Социалистите от "Лозенец"отбелязаха Деня на Защитника на отечеството с посланика на Русия Днес в 14:27 - МГЕРБ ще проведе X Зимен университет в гр. Сандански под мотото #EU.bg Днес в 13:54 - Нинова във Фейсбук: Уважаеми управляващи, променете закона, намалете и замразете депутатските си заплати Днес в 13:54 - МОН поиска от ЕК редакция на анкетата, в която има и „друг“ пол Днес в 13:54 - Омбудсманът Мая Манолова представя законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките