Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
14 Януари в 11:09 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Стойнев: Истанбулската конвенция е тема, която излишно се политизира и истеризира
AКРОСС/ „Истанбулската конвенция е тема, която излишно се политизира и бих казал даже се истеризира". Това каза в интервю за предаването „Неделя 150"по БНР Драгомир Стойнев, зам.-председател на парламентарната група на БСП.
"Първо, тази конвенция не е задължителна. Но пък, от друга страна ние от БСП винаги сме защитавали българските жени и сме пазили семейните ценности. И считам, че е много по-важно да има ефективност от действията, отколкото някаква политическа декларативност". Стойнев посочи, че от БСП имат готовност да се промени българското законодателство, относно насилието над жени и даде пример: „Ние вече ще подготвим законодателни инициативи. Вчера бе взето такова решение - домашното насилие да бъде инкриминирано, да се инкриминира преследването, като поведение със заплашителен характер, срещу конкретни лица, да се криминализират насилствените бракове и принудителното съжителство на съпружески начала, да се засили наказателната отговорност за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, като се предвидят по-високи санкции, особено за извършителите, да се изградят кризисни центрове във всеки областен град, като това стане от държавна делегирана дейност. Т.е. конкретни стъпки, които ще предотвратят именно насилието срещу жени и ще бъдат много по-голяма полза на българското общество, отколкото приемането на дадена конвенция"
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:12 - Президентът Радев: Близкоизточният конфликт може да бъде разрешен само чрез мирни двустранни преговори Днес в 18:43 - Не били 16 млрд. несъбраните задължения по ДДС, а 5.4 млрд. Днес в 18:40 - Димитър Главчев: Срещата между Турция и ЕС във Варна ще се състои Днес в 18:03 - Георг Георгиев: Забелязваме все повече нетолерантност, расизъм и език на омразата Днес в 17:56 - Депутати от БСП: Подкрепяме въвеждането на задължителни квоти за българска музика Днес в 17:50 - Вигенин за случая „Скрипал“: Ще подкрепим Великобритания, ако ни даде доказателства срещу Русия Днес в 17:48 - Над 18 млн. лв. ще вложи МРРБ тази година за ВиК инфраструктура Днес в 17:36 - ПЕС събира левите премиери, комисари и лидери на партии на 16 май в София Днес в 17:28 - ЕС и шест други страни ще бъдат изключени „засега“ от американските вносни мита за стомана и алуминий Днес в 17:23 - Румен Радев: С Палестина имаме общ враг – тероризмът (видео+снимки)