Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Ноември 2014г. в 12:23 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Тръгна дело за фалита на „Ремотекс“
AКРОСС/ Точно година след първите протести на останалите без възнаграждения работници от „Ремотекс"АД-Раднево в Старозагорския окръжен съд тръгна делото за фалита на дружеството. Искът за обявяването на специализираното в ремонт на тежка минна механизация предприятие е подаден от Първа инвестиционна банка.Съдията по делото Румяна Танева е назначила съдебно-счетоводна експертиза, която трябва да се произнесе до средата на декември за състоянието на дружеството.
Банката иска фалита заради необслужван от три години кредит в размер на повече от 15 млн. лв., през юли бе назначен синдик, след като стана известно, че зад гърба на кредитора е бил направен опит за продажба на 2700 т скраб на бургаското „Алси"ЕООД за 800 хил. лв. Изпълнението на договора беше спряно в последния момент. Броени дни преди да стартира делото за несъстоятелност ПИБ купи от частен съдия изпълнител за малко над 8 млн. лв. основните активи на „Ремотекс".
От края на октомври 2013 г. важното за комплекса „Марица Изток"ремонтно предприятие не работи, а 650-те служители са в „платен"престой, чийто срок постоянно се удължава.
Над 11 млн. лв. са неплатените от февруари м.г. досега заплати, а НАП има да си прибира повече от 7 млн. лева.Близо 200 хил. лв. са наложените глоби за констатирани нарушения на КТ и правилата за безопасен труд
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник