Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
17 Октомври в 15:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Тръгнаха първите камиони с бюлетини, ето как ще ги сгъваме при гласуването (СНИМКА)
/КРОСС/ Днес са тръгнали първите камиони с бюлетини за 5 области – Варна, Бургас, Шумен, Търговище и Русе. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.
ЦИК са взели решение за сгъването на бюлетините на местните избори, но то е примерно и избирателят може по всякакъв друг начин да сгъне бюлетината. Важно условие е да бъдат видими частите, които са предназначени за секционната  комисия.

Има общини, където бюлетината е доста по-дълга. Бюлетините са направени от плътна хартия и в тази връзка от ЦИК  препоръчват избирателите добре да я сгънат, за да не може да се отвори.
9 сдружения са се регистрирали за извършване на наблюдение на изборите в страната.
По отношения на международните наблюдатели са се регистрирали само 2 сдружения. 55 сигнала и 153 жалби са постъпили до момента в ЦИК, каза Андреев.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия