Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
11 Ноември 2014г. в 20:35 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Янош Адер: „Южен поток” означава сигурност
AКРОСС/ Проектът „Южен поток"е важен за България, заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с президента на Унгария Янош Адер. 
Условията за построяването на газопровода са съответствие с европейското законодателство и икономическа изгода за България, посочи Плевнелиев.
За целта България предостави възможност на ЕК да преговаря с „Газпром", за да бъде постигнат консенсус по спазването на Третия либерализационен пакет. България подписа договор за разходите по строителството на „Южен поток", но все още липсва споразумение за приходите от него, отбеляза Плевнелиев.
„Северен поток"бе изграден, за да може Германия, независимо от всички политически проблеми и кризи, да получава безпрепятствено газ. „Южен поток"трябва да бъде осъществен с цел постигането на такава сигурност, независимо че това би могло да доведе до негативни последствия от гледна точка на руско-украинския конфликт, посочи президентът на Унгария.
„Това е цел не само на българското или на нашето правителство. Целта е всички държави и техните граждани да получат газ в необходимите количества, за да могат да развиват икономиките си", коментира Адер. Диверсификацията е много важен проблем, като целта е в България и Унгария да бъдат проучени всички възможности за доставка на енергия, допълни той
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Калоян Паргов и Борис Цветков поставят началото на българо-китайско сътрудничество в здравеопазването в София Днес в 19:54 - САЩ няма да участват в най-голямата глобална търговска сделка през 2020 г. Днес в 19:27 - Министър Росен Желязков се срещна с посланика на САЩ в България Херо Мустафа Днес в 18:27 - Излезе указът за връщане номинацията на Гешев Днес в 17:27 - Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция Днес в 16:27 - Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Днес в 15:54 - Кметът на Перник връща за преразглеждане водния режим Днес в 15:27 - Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата Днес в 13:54 - Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС Днес в 12:27 - Най-скъпият добив на нефт в света е в Русия