Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Ноември 2014г. в 13:17 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Жозеф Дол: Борисов поема огромната отговорност
/КРОСС/ Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол приветства формирането на новото българско правителство, оглавявано от Бойко Борисов, съобщава пресцентърът на партията.
„Искам да поздравя горещо Бойко Борисов за утвърждаването му за нов министър-председател на България и за формирането на правителствена коалиция с участието на ГЕРБ и Реформаторския блок, в който между другото, са интегрирани членовете на ЕНП - СДС и ДСБ. На изборите, проведени през октомври, българските граждани възложиха на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов задачата за справяне с важните предизвикателства, пред които е изправена България, най-вече с икономическата криза. Днес българският парламент потвърди този мандат и Борисов поема огромната отговорност да застане начело на това коалиционно правителство на малцинството в много важен момент за България. Той може да разчита на ЕНП и нашата пълна политическа подкрепа, за да се справи с тези предизвикателства.Убеден съм, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще обединят усилията си за едно проевропейско правителство, което ще придвижи необходимите за устойчиво развитие на България реформи. Очаквам с нетърпение да продължим да работим с Бойко Борисов и лично да го поздравя по време на следващата ни Среща на върха на ЕНП на 18 декември в Брюксел", посочва Дол.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
16 Ноември в 13:54 - Румен Гечев: Очевидно е, че БСП върви нагоре 16 Ноември в 11:54 - Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки 16 Ноември в 10:27 - Кристиан Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда 16 Ноември в 09:27 - ПП МИР настояват управляващите незабавно да оттеглят унизителното предложение за болничните 16 Ноември в 08:27 - Александър Симов : БСП помогна за освобождаване на словото у нас 15 Ноември в 17:54 - Външният министър на Ангола: Разчитаме на премиера Борисов България да стане нашата врата към ЕС 15 Ноември в 17:54 - Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност 15 Ноември в 16:54 - БСП: Удовлетворени сме, че с действията си защитихме свободата на словото 15 Ноември в 15:54 - Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети 15 Ноември в 15:27 - Министър Аврамова: Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник